http://david80.rajce.idnes.cz

Svatba

Dnešní den byl ve znamení trošku odlišného výletu.

18.10.2008 jsem v Praze na Vyšehradě slyšel ono známé "Ano" a to nastartovalo maraton vyřizování, který vyvrcholil 20.6.2009 13:00 svatebním obřadem v Kostele Sv. Jakuba v Brně. (49° 11' 48. 038"N, 16° 36' 30.398" E)

Cestou z Mohelna to chvíli vypadalo na déšť a taky dopoledne pořádně lilo, naštěstí se počasí umoudřilo a kolem jedné už nebylo v centru Brna po dešti ani památky. Chvíli po jedné jsme se seřadili dle pokynů oddávajícího a vstoupili do kostela - obřad mohl začít :)

Dál to šlo docela rychle ačkoli obřad se mší trvá něco kolem jedné hodiny. Krátké promluvy, manželský slib a předání prstýků - to bylo zajímavé, ženich se drobátko spletl a nejdřív bral pro nevěstu ten větší (tady je aspoň vidět, že pro ženu to nejlepší ;) Vše ale s pomocí pana kaplana dobře dopadlo a prstýnky jsme si vyměnili správně. Pak už jen obvyklé katolické formality ;), zápis do matriky, blahopřání a slavnostní odchod z kostela.

Po obřadě byly chvilku trošku zmatky, pak následovalo focení u kostela s rodinou a kamarádama.

S panem fotografem jsme se dohodli na focení pod Petrovem, kam jsme se po chvíli přesunuli. Zbytek svatebních hostů zamířil rovnou do Silůvek na slavnostní večeri a párty. Na Petrově to bylo moc fajn, no nedá se říct že klid a čisto, nicméně fotograf byl šikovný a vždycky si nějaký pěkný záběr našel.

I když jsme focení chtěli co nejvíc uspíšit, stejně to bylo přes hodinu, takže jsme pak honem pospíchali do Silůvek, kde jsme se setkali s vyhladovělým davem svatebních hostů :) Svatební hostina mohla začít.